Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Lagi w warrocku

HXPROO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam straszne lagi w warrocku gdy gram np na 32 osoby na Battle Group ale także gdy gram nawet na 16 osób Dogfight ( mapa gdzie są tylko samoloty i trochę duża rozróba jest )

mój sprzęt: 

w screenshocie nie jest podane ale procek 2.9Ghz x4

mój internet:

około tydzień temu nagrywałem nowego windowsa i to nawet nie pomogło, ale gdy robie w menedżerze zadań priorytet na wysoki to troszeczkę pomaga nie za dużo

i proszę nie pisać odpowiedzi typu wyczyść kompa, proszę o konkretną pomoc :D pozdrawiam i jakieś 2 miesiące temu nie miałem takich problemów, 32 osoby to 0 lagów miałem a teraz to nie wiem

wina sprzęta to raczej nie będzie ponieważ BattleField 4 mi na ultra ciśnie :O

up9019.jpg

Opublikowano

mam wszystkie aktualizajce zrobione jeszcze przed chwilą sprawdzałem w windows update i sprawdzilem takze sterowniki karty graficznej

up9019.jpg

Opublikowano

mam wszystkie aktualizajce zrobione jeszcze przed chwilą sprawdzałem w windows update i sprawdzilem takze sterowniki karty graficznej

IP zewnętrzne czy zewnętrzne ?

Trochę dziwne by bf 4 na tym sprzęcie ruszył na ultra skoro masz tylko 4gb ram a minimalne wymagania to 4gb a rekomendowane to 8gb, więc by grać na ultra to 4gb ramu jest za mało.

Opublikowano

Karta graficzna Ci się nie przegrzewa przypadkiem? Może po prostu przenieś folder z grą w inne miejsce, zdefragmentuj dysk i przeskanuj kompa antywirusem (najlepiej Kaspersky, pobierzesz trial ze strony producenta) i zobacz czy jakiś proces nie zżera Ci pamięci.

I co ma do tego IP? 8S

Tak w ogóle... Bo nie wiem czy dobrze się rozumiemy. Lagi to dla Ciebie klatkowanie w grze, czy opóźnienie w zabijaniu a gra chodzi płynnie? Bo ludzie różnie mówią i nie wiem co Ty masz na myśli ;)

Opublikowano

nie chodzi tu o lagi interetowe tylko takke niby klatki a takie spowolnienie gry a karta graficzna to maksymalna temperatura przy warrocku tu ok 50C

up9019.jpg

Opublikowano

nie chodzi tu o lagi interetowe tylko takke niby klatki a takie spowolnienie gry a karta graficzna to maksymalna temperatura przy warrocku tu ok 50C

Dziwne by tak wysoka temperatura była podczas grania w War Rock'a.. Oczyść komputer w środku szczególnie wentylator. Jeżeli to nie pomoże możesz zakupić nowy wentylator, który będzie lepszy od tego co masz teraz lub po prostu "podkręć" obecny wentylator, są od tego programy by ten wentylator chodził szybciej co w rezultacie będzie lepiej chłodził ale minusem tego jest większy pobór prądu i większy hałas wentylatora.

Opublikowano

właśnie wczoraj wszystko oczyściłem z kurzu i teraz temperatura to ok. 43

Wnętrze wentylatora też wyczyściłeś ? Najlepiej "odkurzyć" komputer sprężonym powietrzem :)

Opublikowano

tak wszystko i nadal nic nie pomaga :(

To spróbuj zwiększyć szybkość wentylatora by lepiej Ci chłodził ale wiąże się to z większym poborem prądu i głośniejszą pracą wentylatora.

Opublikowano

chłodzenie zwiększylem minimalnie ale tak jak mowilem lagi sie nie zmienily

Minimalnie może nic nie dać. Spróbuj zwiększyć jeszcze trochę i zobaczyć rezultat, jeżeli to nie pomoże to ustaw chłodzenie tak jak masz teraz.

Opublikowano

robiłem to tak i tak nic nie daje.. nie wiem jaki jest powód takich słabych FPS ..

Pisałeś, że zrobiłeś formata czyli wgrałeś nowy system Windows 7 Ultimate ale ilu bitowy ?

Opublikowano

Wejdź w opcje i sprawdź, czy nie masz włączonych shaderów. Dziwne że tak Ci te fps'y spadają, bo ja mając grafikę 128mb nie mam jakichś poważniejszych ścinek na 32 osoby.. System instalowałeś ten co zwykle, czy inny obraz tego samego systemu pobierałeś? 

Opublikowano

Wejdź w opcje i sprawdź, czy nie masz włączonych shaderów. Dziwne że tak Ci te fps'y spadają, bo ja mając grafikę 128mb nie mam jakichś poważniejszych ścinek na 32 osoby.. System instalowałeś ten co zwykle, czy inny obraz tego samego systemu pobierałeś? 

shaderów  mam off a w ustawieniach w warrocku nawet gdy zrobie wszystko na off i rozdzielczość 800x600 to nic nie zmienia te same FPS są, a co do systemu to ten co zawsze instalowałem. wspomnę jeszcze, że robiłem w procesach warrock na wysokie w ustawieniach nvidi zmieniłem procesor wszystkie aplikacje zamknąłem i tylko troszeczke to pomogło a klika miesięcy temu ( 4-5 ) było wszystko ok 32 osoby na bg to miałem 140 fps a teraz jak jest 30fps przy 20 osobach to jest dobrze.. a takiego przecież starego komputera nie mam ani słabego internetu..

up9019.jpg

Opublikowano

Takie temperatury na amd to czysta norma. Na 100% boxowe chłodzenie.

Miałem podobnego amd tylko 2 rdzeniowego. Była podobna ilość fps na bg przy tylu osobach. Szczególnie gra na urban park dawała się we znaki.

Zmieniłem na i3 550, która jest lekko słabsza od mojego starego amd. Zdecydowana poprawa fps.

Dlaczego?

AMD ma gorszą moc na 1 rdzeń niż intel.

War Rock działą tylko na 1 rdzeniu stąd są własnie gorsze FPS.

Dlatego do War Rock'a najlepiej grać tylko na procesorach intela.

Może i 2 miesiące temu działo lepiej, ale to jest War Rock. 4 lata temu to on działał mi na AMD Duron 1.4 GHz i był grywalny ^^.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...